Advies

Bent u leidinggevende of beleidsmaker? En wilt u de professionaliteit binnen uw organisatie verbeteren? Wilt u begeleiding bij bepaalde projecten zoals de invoering van Triple P? Of wilt u ondersteuning in de transitie naar het nieuwe jeugdzorgstelsel? Dan kunt u terecht bij onze dienst Advies. SO&T heeft haar wortels in de jeugdzorg. We hebben daardoor ervaring in het hele werkveld. Onze adviezen komen voort uit de koppeling van onderzoek en praktijk.
moeder_dochters_

Ontwikkeling

SO&T draagt bij aan de ontwikkeling van het werkveld van de opvoed- en opgroeiondersteuning door te adviseren over en te werken aan innovatie, implementatie, onderzoek, methodiek(ontwikkeling) en beleid.
Zo houden wij ons onder meer bezig met de ontwikkeling van de Centra voor Jeugd en Gezin, Implementatie van programma's (bijvoorbeeld Triple P, Spel aan Huis, Home Start) en Onderzoek.

SO&T speelt daarnaast een rol in beleidsontwikkeling en visievorming, bijvoorbeeld:
• Bijdrage aan Landelijke notitie Kwaliteitsbewaking Pedagogische Advisering
• Deelname Werkgroep Ministerie Jeugd & Gezin
• Visieontwikkeling samenhang Opvoed- en Opgroeiondersteuning;
• Signaleringstraining Kinderen Die Opvallen voordiverse doelgroepen


Ondersteuning

SO&T biedt ondersteuning op verschillende terreinen, zoals:
• Opzetten, coördineren van een steunpunt of netwerk [ meer lezen]
• Ondersteunen van de implementatie en/of uitvoer van methodieken [ meer lezen]
• Programma- / projectmanagement van diverse programma's [ meer lezen]


Professionalisering

SO&T heeft zich ontwikkeld tot een regionaal kenniscentrum op het gebied van opvoed- en opgroeiondersteuning. Wij bieden opleiding & training, coaching, intervisie en supervisie.

Verder richt SO&T zich met haar werkzaamheden zowel op het beleid als de praktijk, juist deze combinatie maakt dat SO&T veel te bieden heeft: vanuit de praktijk worden behoeften aan kennis en vaardigheden zichtbaar en kennis krijgt pas meerwaarde in de toepassing daarvan.

Vanuit de SO&T Academie werken wij aan professionalisering; de SO&T Academie beschikt over een breed aanbod aan trainingen en workshops voor diverse doelgroepen.

Ga naar de Academie.Contact

Behoefte aan advies, ondersteuning of projectleiding op het gebied van Opvoed- en opgroeiondersteuning? Vraag ons naar de mogelijkheden.
Contact